
Pho sriubos receptas
Reikės:
Sultiniui:
1 kg. jautienos kulninės
2 dideli svogūnai
5 cm. imbiero šaknies
1 morka
1 arbatinis šaukštelis juodų nemaltų pipirų
1 valgomas šaukštas druskos
1 pankolis
Padažui:
4 česnako skiltelės
3 valgomi šaukštai Laimo sulčių
1 valgomas šaukštas ryžių acto
3 valgomi šaukštai žuvies padažo
1 arbatinis šaukštas su kaupu medaus arba 2 jūsų naudojamo saldiklio
Priedai sriubai:
Ryžių makaronai
Jautienos kumpis
Šviežia kalendra ir petražolė
Poras
Raudonas svogūnas
Gaminimas:
Sultinys: visus sultinio priedus sudedame į puodą, užpilame 3 litrus vandens ir verdame ne trumpiau, nei tris valandas. Nepamirštame nuimti putų kai užvirs. Jeigu vanduo nugaruos, dapilame. Išvirusį sultinį nukošiame.
Padažas:
Česnako skilteles sutriname, pilame Laimo sultis, ryžių actą, žuvies padažą, medų ir viską gerai išmaišome.
Pho sriubos lėkštė:
Ryžių makaronus užpilame karštu vandeniu ir po 4 minučių nupilame.
Jautiesą supjaustome kaip įmanoma ploniau ir marinuojame su druska ir pipirais. (Galite naudoti sultinyje išvirusią kulninės mėsą, bet man asmeniškai labiau patinka žalia, karštu sultiniu užpilta mėsa).
Kai viskas paruošta, į lėkštę dedame ryžių makaronus, marinuotą jautieną, šmulkintus žalumynus, porus, raudonus svogūnus ar kitus jūsų mėgstamus priedus. Pilame tik gerai įkaitūsį sultinį, kad mėsa gautųsi lengvai apvirtusi.
Prieš valgant dedame aštraus pipiro, sezamų sėklų ir pilame mūsų pasigamintą padažą 1-2 valgomus šaukštus, pagal skonį.
#phosriuba #receptai #sveikireceptai
Sultiniui:
1 kg. jautienos kulninės
2 dideli svogūnai
5 cm. imbiero šaknies
1 morka
1 arbatinis šaukštelis juodų nemaltų pipirų
1 valgomas šaukštas druskos
1 pankolis
Padažui:
4 česnako skiltelės
3 valgomi šaukštai Laimo sulčių
1 valgomas šaukštas ryžių acto
3 valgomi šaukštai žuvies padažo
1 arbatinis šaukštas su kaupu medaus arba 2 jūsų naudojamo saldiklio
Priedai sriubai:
Ryžių makaronai
Jautienos kumpis
Šviežia kalendra ir petražolė
Poras
Raudonas svogūnas
Gaminimas:
Sultinys: visus sultinio priedus sudedame į puodą, užpilame 3 litrus vandens ir verdame ne trumpiau, nei tris valandas. Nepamirštame nuimti putų kai užvirs. Jeigu vanduo nugaruos, dapilame. Išvirusį sultinį nukošiame.
Padažas:
Česnako skilteles sutriname, pilame Laimo sultis, ryžių actą, žuvies padažą, medų ir viską gerai išmaišome.
Pho sriubos lėkštė:
Ryžių makaronus užpilame karštu vandeniu ir po 4 minučių nupilame.
Jautiesą supjaustome kaip įmanoma ploniau ir marinuojame su druska ir pipirais. (Galite naudoti sultinyje išvirusią kulninės mėsą, bet man asmeniškai labiau patinka žalia, karštu sultiniu užpilta mėsa).
Kai viskas paruošta, į lėkštę dedame ryžių makaronus, marinuotą jautieną, šmulkintus žalumynus, porus, raudonus svogūnus ar kitus jūsų mėgstamus priedus. Pilame tik gerai įkaitūsį sultinį, kad mėsa gautųsi lengvai apvirtusi.
Prieš valgant dedame aštraus pipiro, sezamų sėklų ir pilame mūsų pasigamintą padažą 1-2 valgomus šaukštus, pagal skonį.
#phosriuba #receptai #sveikireceptai